30'
Χρόνος Εκτέλεσης
20'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
80
Κομμάτια
Μεθυσμένα με λουκούμι και καρύδι μια συνταγή που πρέπει να την δοκιμάσετε αξίζει πραγματικά!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι:
- 500 γρ ζάχαρη
- 400 γρ νερό
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 2 φακελάκια τσάι με φρούτα του δάσους
Για την ζύμη:
- 330 μλ μπύρα
- 400 γρ ελαιόλαδο
- 2 βανιλίνες
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 100 γρ καρύδι
- Λουκούμ
- 100 γρ ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 500 γρ ζάχαρη, 400 γρ νερό, χυμό απο μισό λεμόνι και βράζουμε για 1′ λεπτό.
- Αποσύρουμε απο τη φωτιά και βάζουμε μέσα στο σιρόπι 2 φακελάκια τσάι φρούτα του δάσους.
- Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε 330 μλ μπύρα, 400 γρ ελαιόλαδο, 2 βανιλίνες, 200 γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε 1 κιλό αλεύρι, 20 γρ μπεικεν και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Ρίχνουμε το ξύσμα απο 1 λεμόνι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.
- Μετράμε το κάθε μπαλάκι να είναι 30 γρ., και το ανοίγουμε
- Βάζουμε μέσα μισό λουκούμι και καρύδι, κλείνουμε σε μπαλίτσα και τα τοποθετούμε σε ταψι με λαδόκολλα
- Τα φτιάχνουμε όλα με τον ίδιο τρόπο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 18-20′ λεπτά στους 180c.
- Τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι εν’ω είναι καυτά.
- Πασπαλίζουμε με ινδοκαρυδο και τα μεθυσμένα με λουκούμι και καρύδι είναι έτοιμα
Καλή σας Απόλαυση!!