fbpx

“ΘΕIΚΟΙ” Κουραμπιέδες με Πούδρα Πορτοκαλιού

45'

Χρόνος Εκτέλεσης

55'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

50

Κομμάτια

Έφτασαν τα Χριστούγεννα και φυσικά δεν θα πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι υπέροχοι λαχταριστοί κουραμπιέδες με πούδρα πορτοκαλιού!!!απλά λιώνουν στο στόμα!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

  • φλούδες από 2 πορτοκάλια
  • 150 γρ αμύγδαλα
  • 500 γρ αιγοπρόβειο βούτυρο
  • 150 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 30 γρ κονιάκ η νερό
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 700 γρ αλεύρι μαλακό με πρωτείνη 8,9%

Για το πασπάλισμα:

  • 600 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε τις φλούδες απο 2 πορτοκάλια, τις βάζουμε μέσα σ ένα ταψί μαζί με 150 γρ αμύγδαλα .
  2. Ψήνουμε για 40′ λεπτά στους 120c.
  3. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε 500 γρ αιγοπρόβειο βούτυρο, 150 γρ άχνη ζάχαρη, 2 βανίλιες και χτυπάμε για 10′ λεπτά.
  4. Ρίχνουμε 30 γρ κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
  5. Σε μια λαδόκολλα κοσκινίζουμε 700 γρ αλεύρι μαλακό μαζί με 1 κτγ μπεικεν. 
  6. Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε στο αλεύρι  ανακατεύοντας τα.
  7. Προσθέτουμε το αλεύρι με τα αμύγδαλα στον καδο του μιξερ και χτυπάμε με το φτερό μεχρι να γίνει ζύμη
  8. Μετράμε τους κουραμπιέδες ( 25 γρ) και τους βάζουμε σε ταψι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15′ λεπτά στους 180c.
  10. Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε τις φλούδες που ψήσαμε και τις θρυμματίζουμε ριχνοντάς το μεσα στην άχνη ζάχαρη.
  11. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν καλά και έπειτα τους πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη και την πούδρα πορτοκαλιού.
  12. Οι κουραμπιεδες είναι  έτοιμοι πανεύκολοι και πεντανόστιμοι!! Λιώνουν στο στόμα και ειναι πολύ ξεχωριστοί γευστικά λόγω της πούδρας πορτοκαλιού

Καλή σας Απόλαυση και καλές γιορτές!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top