fbpx

Μουσταλευριά!! Ένα γλύκισμα Ανάλαφρο

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

Εύκολο

Δυσκολία

5

Μερίδες

Η μουσταλευριά παραδοσιακό γλύκισμα που φτιάχνετε απο τον μούστο τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 2 κιλά σταφύλια
  • 50 γρ πετιμέζι
  • 1 στικ κανέλας
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 50 γρ αλεύρι
  • 200 γρ τριμμένο καρύδι
  • κανέλα

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τα σταφύλια και τα πατάμε να τα σουρώσουμε σε ένα τρυπητό.
  2. Βγάζουμε όλο το ζουμί(μούστο) και αφού το σουρώσουμε πολύ καλά το ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα.
  3. Ρίχνουμε  το πετιμέζι και 1 στικ κανέλας.
  4. Μόλις βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Σε μια ποσότητα μούστου(200 γρ)διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τον βραστό μούστο.
  6. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  7. Σε μικρά ποτηράκια βάζουμε καρύδι και μουσταλευριά για να σερβίρουμε το γλυκό μας.
  8. Είναι πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο.

Καλή σας επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top