20'
Χρόνος Εκτέλεσης
Εύκολο
Δυσκολία
5
Μερίδες
Η μουσταλευριά παραδοσιακό γλύκισμα που φτιάχνετε απο τον μούστο τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 2 κιλά σταφύλια
- 50 γρ πετιμέζι
- 1 στικ κανέλας
- 50 γρ κορν φλάουρ
- 50 γρ αλεύρι
- 200 γρ τριμμένο καρύδι
- κανέλα
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τα σταφύλια και τα πατάμε να τα σουρώσουμε σε ένα τρυπητό.
- Βγάζουμε όλο το ζουμί(μούστο) και αφού το σουρώσουμε πολύ καλά το ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το πετιμέζι και 1 στικ κανέλας.
- Μόλις βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σε μια ποσότητα μούστου(200 γρ)διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τον βραστό μούστο.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Σε μικρά ποτηράκια βάζουμε καρύδι και μουσταλευριά για να σερβίρουμε το γλυκό μας.
- Είναι πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο!