fbpx

Νηστίσιμα Τσουρέκια με ίνες!!

40'

Χρόνος Εκτέλεσης

210'

Χρόνος Αναμονής

45'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

3 τεμάχια

Μερίδες

Νηστίσιμα Τσουρέκια με ίνες!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 5 γρ μαστίχα
  • 3 κτγ μαχλέπι σκόνη
  • 350 γρ ζάχαρη
  • 3 βανιλίνες
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 8 γρ ξηρή μαγιά
  • 450 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 1150 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 250 γρ μαργαρίνη πλάκα

Για το άλειμμα:

  •  100 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 1κτσ ζάχαρη
  • σουσάμ

Εκτέλεση

  1. Στον πολυκόφτη θα βάλουμε την μαστίχα, το μαχλέπι,τα 100 γρ ζάχαρη και θα  χτυπήσουμε μέχρι να γίνουν σκόνη 
  2. Σε ένα μπολ θα ρίξουμε τα 350γρ ζάχαρη, το μείγμα απο τον πολυκόφτη μαζί με το ξύσμα και το χυμό από 1 πορτοκάλι και έπειτα  προσθέτουμε τα υγρά
  3. Στο τέλος βάζουμε  τα 150 γρ αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένας χυλός
  4. Στον αναδευτήρα θα προσθέσουμε το μείγμα μας μαζί με το μισό αλεύρι και θα βάλουμε στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας χυλός
  5. Θα σταματήσουμε τον αναδευτήρα και θα προσθέσουμε  την μαργαρίνη που έχουμε κόψει σε κομματάκια για να λιώσει πιο εύκολα!!
  6. Θα ρίξουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα !! Δοκιμάζουμε με τα δάχτυλα την ζύμη πρέπει να έχει ελαστικότητα
  7. Μας παίρνει περίπου 20 λεπτά με τον αναδευτήρα
  8. Δουλεύουμε λίγο στα χέρια την ζύμη και την τοποθετούμε σε ένα μπολ για περίπου 2 ώρες στους 25c βαθμούς θερμοκρασία δωματίου !
  9. Χωρίζουμε 9 μπαλάκια των 200 γρ και άλλα 2 από 150 γρ. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα δουλεύουμε μετά απο 10 λεπτά
  10. Πλάθουμε τα τσουρέκια μας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ενα ταψί 25 χ 30 απο 60 – 90 λεπτά στους 25 βαθμούς
  11. Αλείφουμε με 100 γρ γάλα αμυγδάλου και 1 κτσ ζάχαρη για να κολλήσει το σουσάμι και ρίχνουμε το σουσάμι
  12. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις

Καλή σας Επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top