40'
Χρόνος Εκτέλεσης
210'
Χρόνος Αναμονής
45'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
3 τεμάχια
Μερίδες
Νηστίσιμα Τσουρέκια με ίνες!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 5 γρ μαστίχα
- 3 κτγ μαχλέπι σκόνη
- 350 γρ ζάχαρη
- 3 βανιλίνες
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 50 γρ χυμό πορτοκάλι
- 8 γρ ξηρή μαγιά
- 450 γρ γάλα αμυγδάλου
- 1150 γρ αλεύρι για τσουρέκι
- 250 γρ μαργαρίνη πλάκα
Για το άλειμμα:
- 100 γρ γάλα αμυγδάλου
- 1κτσ ζάχαρη
- σουσάμ
Εκτέλεση
- Στον πολυκόφτη θα βάλουμε την μαστίχα, το μαχλέπι,τα 100 γρ ζάχαρη και θα χτυπήσουμε μέχρι να γίνουν σκόνη
- Σε ένα μπολ θα ρίξουμε τα 350γρ ζάχαρη, το μείγμα απο τον πολυκόφτη μαζί με το ξύσμα και το χυμό από 1 πορτοκάλι και έπειτα προσθέτουμε τα υγρά
- Στο τέλος βάζουμε τα 150 γρ αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένας χυλός
- Στον αναδευτήρα θα προσθέσουμε το μείγμα μας μαζί με το μισό αλεύρι και θα βάλουμε στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας χυλός
- Θα σταματήσουμε τον αναδευτήρα και θα προσθέσουμε την μαργαρίνη που έχουμε κόψει σε κομματάκια για να λιώσει πιο εύκολα!!
- Θα ρίξουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα !! Δοκιμάζουμε με τα δάχτυλα την ζύμη πρέπει να έχει ελαστικότητα
- Μας παίρνει περίπου 20 λεπτά με τον αναδευτήρα
- Δουλεύουμε λίγο στα χέρια την ζύμη και την τοποθετούμε σε ένα μπολ για περίπου 2 ώρες στους 25c βαθμούς θερμοκρασία δωματίου !
- Χωρίζουμε 9 μπαλάκια των 200 γρ και άλλα 2 από 150 γρ. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα δουλεύουμε μετά απο 10 λεπτά
- Πλάθουμε τα τσουρέκια μας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ενα ταψί 25 χ 30 απο 60 – 90 λεπτά στους 25 βαθμούς
- Αλείφουμε με 100 γρ γάλα αμυγδάλου και 1 κτσ ζάχαρη για να κολλήσει το σουσάμι και ρίχνουμε το σουσάμι
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις
Καλή σας Επιτυχία!!!