30'
Χρόνος Εκτέλεσης
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Νηστίσιμη Γλυκάρα στο λεπτό!!Ενα γλυκό που θα λατρέψετε
Υλικά
Για την κρέμα:
- 1200 ml γάλα αμυγδάλου
- 290 γρ ζάχαρη
- 280 γρ ινδοκάρυδο
- 200 γρ αλεύρι
- 1 κτσ υγρή βανίλια
- 2 κτσ κούσταρ παουντερ
Για την σαντιγί:
- 300 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- 50 γρ ζάχαρη
Για το στόλισμα:
- σιρόπι
ταψί : 25×30
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα αντικολλητική κατά προτίμηση ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρώς
- Ανάβουμε στο τέρμα την εστία μας,ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά το μείγμα
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25χ30 και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς Σε αυτό το σημείο για να το απλώσουμε καλύτερα
- Από επάνω βάζουμε μεμβράνη για να μπορέσουμε να πατήσουμε καλά με τα χέρια
- Αφαιρούμε την μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει
- Βγάζουμε την φυτική κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάμε με 50 γρ κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί
- Την απλώνουμε πάνω απο το γλυκό και χαράζουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι για να κάνουμε το σχέδιο . Πάνω απο την σαντιγί ρίχνουμε το σιρόπι σοκολάτας
- Για να απογειώσουν το γλυκό εφόσον έχουμε κόψει με το μαχαίρι σε κομμάτια τελειώνουμε βάζοντας φΙστίκια Αιγίνης
Καλή σας επιτυχία!!!