10΄
Χρόνος Εκτέλεσης
30-40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
1,5 ώρα
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
2
Λαγάνες
Νηστίσιμη Λαγάνα εύκολη αφράτη με τραγανή κόρα (χωρίς μίξερ)!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 900 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 18 γρ ξηρή μαγιά
- 550 γρ χλιαρό νερό
- 50 γρ ταχίνι
- 1 κτσ ζάχαρη
- 2 κτγ αλάτι
Για το άλειμμα
- 100 γρ νερό
- 1 κτσ ζάχαρη
Για το πασπάλισμα
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , την ξηρή μαγιά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το μισό αλεύρι ανακατεύουμε με ένα σύρμα ,σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά .
- Προσθέτουμε το ταχίνι το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια μας ,σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος ή κάνουμε στόφα τον φούρνο μας (ανοίγουμε στις αντιστάσεις στους 50 c για 1 λεπτό και τον κλείνουμε μέχρι να γίνει διπλάσια).
- Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και σε ένα ταψί κουζίνας αλείφουμε ελαιόλαδο, τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε ελάχιστο αλεύρι.
- Βάζουμε το ζυμάρι μέσα στο ταψί και με απαλές κινήσεις ανοίγουμε την λαγάνα να έχει πάχος 1 εκ.
- Αν δυσκολεύεται να ανοίξει κάνουμε την ίδια διαδικασία και με την 2η λαγάνα και ανοίγουμε μια την μία μία την άλλη.
- Σε λίγο νερό προσθέτουμε την ζάχαρη και αλείφουμε από πάνω και τις 2 τις λαγάνες.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά
- Με τα δαχτυλά μας πατάμε και τις 2 τις λαγάνες και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά στους 180 c.
- Τις ψήνουμε και τις 2 μαζί και τις αλλάζουμε μετά από 30 λεπτά θέση έτσι ώστε να πάρουν και οι 2 ένα πάρα πολύ ωραίο χρώμα.
- Τις βάζουμε να κρυώσουν ελαφρώς πάνω σε σχάρα και οι πιο εύκολες και νόστιμες λαγάνες είανι έτοιμες να τις απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!!
Φτιάξτε τις και θα σας ζητάνε όλοι συνταγή!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :