10'
Χρόνος Εκτέλεσης
2 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
9
Μερίδες
Νηστίσιμο Αλάδωτο γλυκό σε 5 λεπτά!! Η οικογένειά σας θα το λατρέψει!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 200 γρ ζάχαρη
- 100 γρ κορν φλάουρ
- 2βανιλίνες
- 200 γρ ινδοκάρυδο
Για το γλάσο
- 420 γρ κομπόστα βύσσινο
- 50 γρ ζάχαρη
- 1 κτσ κορν φλάουρ
- 100 γρ νερό
Βρες όλα τα Ιαπωνικά 🔪Μαχαίρια Samura®️ 👉 https://bit.ly/SamuraGreece
Ο Παναγιώτης 🔪χρησιμοποιεί:
🔪Μαγνητική βάση, στήριξης μαχαιριών: https://bit.ly/3K8EHrZ
🔪Μαχαίρι Σεφ 21cm, KAIJU: https://bit.ly/3ZFtllb
🔪Μαχαίρι γενικής χρήσης 15cm, KAIJU: https://bit.ly/3KrBdCm
🔪Μαχαίρι ξεφλουδίσματος 7.8cm, KAIJU: https://bit.ly/3U4MUlD
🔪Μαχαίρι Ψωμιού 20cm, BAMBOO: https://bit.ly/3Kr8eib
🔪Μαχαίρι Santoku 16cm, BAMBOO: https://bit.ly/3GdwfGK
🔪Μαχαίρι Ντομάτας 12cm, MO-V: https://bit.ly/3K4PV0H
🔪Μπαλτάς 18cm, Mad Bull: https://bit.ly/3zrhjRB
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Λεία Λεπίδα): https://bit.ly/40Fry0W
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Οδοντωτή Λεπίδα): https://bit.ly/40S1Bvf
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μεχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
- Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά και το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ 20χ20 εκ.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται καλά πάνω στην κρέμα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα κατσαρολάκι στραγγίζουμε την κομπόστα βύσσινο και ρίχνουμε την ζάχαρη.
- Σε 1 κτσ κορν φλάουρ προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ.
- Το προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Προσθέτουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από την κρέμα,το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Το πιο νόστιμο ελαφρύ και δροσερό γλυκό που θα φτιάχνετε συνέχεια!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :