10'
Χρόνος Εκτέλεσης
6
ώρες
Εύκολο
Δυσκολία
1,8
Λίτρα
Φτιάξτε ένα εύκολο παγωτό Τρικολόρε με 3 πλούσιες γεύσεις που θα σε κάνουν να μην φεύγεις από το ψυγείο!! Ιδανικό για τους καύσωνες του καλοκαιριού!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 660 μλ κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 40 γρ κακάο σκόνη
- 1 κτσ υγρή βανίλια
- 3 κτσ νηστίσιμη μπίττερ κρέμα κακάο(sisinni)
Φόρμα 30χ11 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μισό ζαχαρούχο γάλα και το χτυπάμε μαζί με το κακάο σκόνη μέχρι να γίνει κρέμα.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και την χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να κάνει κορυφές.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο ζαχαρούχο γάλα και την υγρή βανίλια.
- Χτυπάμε για ακόμη λίγο μέχρι να ενσωματωθούν.
- Παίρνουμε λίγο από την κρέμα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας με απαλές κινήσεις.
- Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα βανίλια μέσα στο μείγμα του κακάο.
- Σε μια φόρμα 30χ11 εκ. ρίχνουμε αρχικά μια ποσότητα από την κρέμα βανίλιας .
- Ακριβώς δίπλα προσθέτουμε μια ποσότητα από την κρέμα κακάο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ρίξουμε εναλλάξ και τις 2 γεύσεις.
- Προσθέτουμε 3 κτσ νηστίσιμη μπίττερ κρέμα κακάο και με ένα ξυλάκι ανακατεύουμε όλο το μείγμα.
- Με αυτόν τον τρόπο θα σχηματιστούν 3 γεύσεις παγωτού.
- Το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες και έπειτα είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.
Πριν σερβίρουμε αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου!! Αυτό το κάνουμε γιατί το παγωτό μας είναι στους -15 βαθμούς. Η οικιακή κατάψυξη δεν είναι για παγωτό!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :