30'
Χρόνος Εκτέλεσης
35'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
24
Κομμάτια
Εύκολα κιμαδοπιτάκια - τυροπιτάκια !!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 3 κτσ ελαιόλαδο
- 500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
- 1,5 κτγ αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 2 μεσαία κρεμμύδια
- 450 γρ φύλλο κρούστας
- 200 γρ νερό
- 100 γρ γιαούρτι
- 30 γρ ελαιόλαδο
- 200 γρ τυρί φέτα
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ρίχνω ελαιόλαδο, το μοσχαρίσιο και κιμά τον μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλάτι, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.
- Μετά παίρνουμε 450 γρ φύλλο κρούστας και το κόβουμε στη μέση, σε δυο ίσα κομμάτια.
- Σ ένα μπολ ρίχνουμε 200γρ νερό , 100 γρ γιαούρτι,30 γρ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Παίρνουμε ένα φύλλο , το ραντίζουμε με το μείγμα και βάζουμε στην αρχή του φύλλου από τη μικρή πλευρά ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
- Ρίχνουμε σε όλο το μήκος του κιμά και τυλίγουμε από τη στενή πλευρά του μέχρι να τελειώσει το φύλλο.
- Το “σουρώνουμε” και βγάζουμε το ξυλάκι.
- Συνεχίζουμε έτσι με τα μισά φύλλα και τα υπόλοιπα τα γεμίζουμε με τυρί φέτα και τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο.
- Τα βάζουμε σ ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35′ λεπτά στους 200c
- Τα κιμαδοπιτάκια και τα τυροπιτακια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε
- Είναι ιδανικά για μπουφέ, πάρτι , γιορτές για πρωινό ή οπου αλλού θέλουμε.
Καλή σας Επιτυχία!!