fbpx

Πανεύκολα & Πεντανόστιμα Κιμαδοπιτάκια (Τυροπιτάκια)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

35'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

24

Κομμάτια

Τα πιο εύκολα κιμαδοπιτάκια και τυροπιτάκια !!Το μόνο σίγουρο είναι οτι μόλις τα κάνετε δεν θα πάνε πάνω απο 3 ώρες απλά θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 3 κτσ ελαιόλαδο
  • 500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • 450 γρ φύλλο κρούστας
  • 200 γρ νερό
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 200 γρ τυρί φέτα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 3 κτσ ελαιόλαδο, 500γρ μοσχαρίσιο και κιμά τον μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε 1,5 κτγ αλάτι, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε 2 μεσαία κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.
  4. Μετά παίρνουμε 450 γρ φύλλο κρούστας και το κόβουμε στη μέση, σε δυο ίσα κομμάτια.
  5. Σ ένα μπολ ρίχνουμε 200γρ νερό , 100 γρ γιαούρτι,30 γρ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  6. Παίρνουμε ένα φύλλο , το ραντίζουμε με το μείγμα και βάζουμε στην αρχή του φύλλου από τη μικρή πλευρά ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
  7. Ρίχνουμε σε όλο το μήκος του κιμά και τυλίγουμε από τη στενή πλευρά του μέχρι να τελειώσει το φύλλο.
  8. Το “σουρώνουμε” και βγάζουμε το ξυλάκι.
  9. Συνεχίζουμε έτσι με τα μισά φύλλα και τα υπόλοιπα τα γεμίζουμε με τυρί φέτα και τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο.
  10. Τα βάζουμε σ  ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα  και τα ραντίζουμε.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35′ λεπτά στους 200c
  12. Τα κιμαδοπιτάκια και τα τυροπιτακια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε
  13. Είναι ιδανικά για μπουφέ, πάρτι , γιορτές για πρωινό ή οπου αλλού θέλουμε.

Καλή σας Επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top