30'
Χρόνος Εκτέλεσης
15'
Χρόνος Ψησίματος
90'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
4
Μερίδες
Γαλλική κρέμα Μουσελίν (Mousseline)με αυθεντική πάστα πραλίνας! Η κρέμα αυτή γίνεται ακριβώς όπως η πατισερί με την μοναδική διαφορά ότι όταν κρυώσει και σταθεροποιηθεί την αφρατεύουμε βάζοντας ένα ποσοστό καλής ποιότητας βούτυρο που την κάνει πιο αέρινη και αφράτη!!Ο συνδυασμός της Πραλίνας απογειώνει την κρέμα και την κάνει μοναδική με απίστευτα αρώματα και υπέροχη γεύση!!! Αυτήν την κρέμα θα την δούμε στο Paris brest όπως και σε πολλά άλλα Γαλλικά γλυκά!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την κρέμα:
- 4 κρόκοι
- 70 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 30 γρ κορν φλάουρ
- 30 γρ αλεύρι
- 500 γρ γάλα πλήρες
- 20 γρ αγελαδινό βούτυρο(πριν)
- 2 βανίλιες
- 150 γρ αγελαδινό βούτυρο(μετά)
Για την πραλίνα:
- 100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 30 γρ νερό
- 150 γρ φουντούκια
Εκτέλεση
- Σ ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε 2 κρόκους αυγών , 70 γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε ωστε να διαλυθει η ζαχαρη
- Προσθέτουμε 30 γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
- Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 500 γρ γάλα πλήρες.
- Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα των αυγών σιγα σιγα το καυτό γάλα και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 20 γρ. κρύο αγελαδινό βούτυρο και 2 βανιλίνες.
- Προσθέτουμε το μείγμα μέσα σ ενα σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε η μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 30′ λεπτά.
- Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 100 γρ ζάχαρη, 30 γρ νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε και 150 γρ φουντούκια
- Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως
- Αφού κρυώσουν σπάμε με τα χέρια μας την πραλίνα σε μικρότερα κομμάτια.
- Την θρυμματίζουμε σε έναν πολυκόφτη και αλέθουμε μέχρι να γίνει μια παχιά πάστα.
- Αφήνουμε 10′ λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει.
- Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπολ.
- Την χτυπάμε με μίξερ και προσθέτουμε την πραλίνα.
- Ρίχνουμε 150 γρ βούτυρο αγελάδος και χτυπάμε ξανά με το μίξερ.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα ώστε να εφάπτεται πάνω της και βάζουμε για 30′ λεπτά στο ψυγείο.
- Η κρέμα Μουσελίν είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε όπως εμείς θέλουμε
Καλή σας Επιτυχία!!