fbpx

Παραδοσιακός Τραχανάς της γιαγιάς Στέλλας

Τη συνταγη αυτη την εκανε η προγιαγιά μου,η μητερα του παππου μου ,την υοθετησε η γιαγια και είναι ο πιο νόστιμος παραδοσιακός τραχανάς που θα δοκιμάσετε!

Υλικά:

  • 2 λιτρα γαλα
  • 4,5 κιλα αλευρι γ.ο.χ
  • 1/2φλυτζανι του καφε αλατι

Εκτέλεση:

Σε μια λεκανη ριχνουμε το γαλα ,το αλατι και το αλευρι σταδιακα,δεν ζυμωνουμε ,τριβουμε με τα χερια μας τα ζυμαρακια που σχηματιζονται για να ειναι τριφτη η “ζυμη” και να μην κολλαει στα χερια.

Επειτα στρωνουμε μια μικρη ποσοτητα σε ενα ταψι και τα βαζουμε στον φουρνο στις αντιστασεις στους 250 βαθμους τοσο ωστε να ειναι μεν ξερα ,οχι καμμενα.Τα βαζουμε αν θελουμε στον πολυκοφτη κι επειτα στο κοσκινο.Μπορουμε να παραλειψουμε τον φουρνο και τον πολυκοφτη και να τριψουμε αμεσως στο κοσκινο.

Τελος απλωνουμε τον τραχανα σ ενα τραπεζομαντηλο σε ζεστο μερος  σκεπάζοντάς τον με μία σήτα ή τούλι ,ετσι ωστε να μπορει να ξεραθει και ανακατευουμε συχνα.

Όταν ξεραθεί καλά τον βάζουμε σε πάνινες τσάντες και διατηρούμε σε σκιερό και ξηρό μέρος.

Καλη επιτυχια !!

 

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top