10'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
8
Κομμάτια
Φτιάξτε την πιο νόστιμη ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ πανεύκολα με αλλιώτικη τεχνική του Πάνου!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 12 φύλλα κρούστας(500 γρ)
Για την γέμιση
- 200 γρ μιξ 3 τυριών
- 100 γρ ζαμπόν
- 150 γρ τυρί
- 300 γρ γάλα
- 3 μέτρια αυγά
- 100 γρ γιαούρτι
Για το ράντισμα
- 100 γρ σόδα
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 1 κτγ αλάτι
Για το πασπάλισμα
- Σουσάμι
Φόρμα 26 εκ.
Εκτέλεση
- Ξεχωρίζουμε 6 φύλλα κρούστας και τα σκεπάζουμε για να μην ξεραθούν
- Τα υπόλοιπα 6 φύλλα κρούστας τα ψιλοκόβουμε σε λωρίδες και τα αφρατεύουμε.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα , το ελαιόλαδο και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
- Με αυτό το μείγμα θα ραντίσουμε τα φύλλα.
- Παίρνουμε μια στρόγγυλη φόρμα 26 εκ. και την λαδώνουμε.
- Βάζουμε στον πάτο 3 φύλλα κρούστας και τα ραντίζουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε στην φόρμα αρχικά μια ποσότητα από τα φύλλα που κόψαμε και αφρατέψαμε και ραντίζουμε συνεχώς.
- Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από μίξ 3 τυριών , από το τυρί φέτα και από τα κομμάτια ζαμπόν.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη 2 φορές.
- Έτσι θα έχουμε βάλει μέσα στην φόρμα συνολικά όλα τα υλικά και από τα φύλλα και από την γέμιση.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα ,τα αυγά και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα να πάει παντού σε όλη την φόρμα.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα που έμειναν και ραντίζουμε συνεχώς.
- Τρυπάμε με ένα ξυλάκι όλη την επιφάνεια της πίτας και την ραντίζουμε.
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180 c.
- Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρουμε.
Η πίτα είναι πεντανόστιμη και λαχταριστή που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!
Καλή σας επιτυχία
Δείτε το βίντεο εδώ:
5/5