fbpx

Πασχαλινά Κουλουράκια εύκολα και τραγανά Χωρίς μίξερ!!!

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

20-25 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

50

Κουλουράκια

Τα καλύτερα Πασχαλινά Κουλουράκια χωρίς μίξερ που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

  • 700 γρ αλεύρι μαλακό
  • 270 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 μέτρια αυγά
  • 250 γρ Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ(λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 50 γρ Φυσικός Χυμός ΟΛΥΜΠΟΣ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 γρ μαστίχα(5 δάκρυα)
  • 1/2 κτγ μαχλέπι
  • 2 βανιλίνες
  • 1/4 κτγκάρδαμο(κακουλέ)
  • 1/4 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1,5 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για άλειμμα

  • 1 μέτριο αυγό

www.olympos.gr

Εκτέλεση

  1.  Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε την μαστίχα, το κακουλέ, το μαχλέπι, τις βανιλίνες, το μπέικεν ,την μαγειρική σόδα μαζί με 100 γρ ζάχαρη άχνη.
  2.  Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά , το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  3.  Λιώνουμε το βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4.  Προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ , τον Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ και ανακατεύουμε το μείγμα.
  5. Προσθέτουμε σε δόσεις το μαλακό αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
  6. Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
  7.  Χτυπάμε 1 μέτριο αυγό και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190-200 c για 20-25 λεπτά.

Φτιάξτε και σεις τα πιο νόστιμα Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα χωρίς μίξερ!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ:

5/5

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top