15'
Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
50
Κουλουράκια
Τα καλύτερα Πασχαλινά Κουλουράκια χωρίς μίξερ που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 700 γρ αλεύρι μαλακό
- 270 γρ ζάχαρη άχνη
- 3 μέτρια αυγά
- 250 γρ Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ(λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
- 50 γρ Φυσικός Χυμός ΟΛΥΜΠΟΣ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 γρ μαστίχα(5 δάκρυα)
- 1/2 κτγ μαχλέπι
- 2 βανιλίνες
- 1/4 κτγκάρδαμο(κακουλέ)
- 1/4 κτγ μαγειρική σόδα
- 1,5 κτγ μπέικεν πάουντερ
Για άλειμμα
- 1 μέτριο αυγό
Εκτέλεση
- Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε την μαστίχα, το κακουλέ, το μαχλέπι, τις βανιλίνες, το μπέικεν ,την μαγειρική σόδα μαζί με 100 γρ ζάχαρη άχνη.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά , το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Λιώνουμε το βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ , τον Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Προσθέτουμε σε δόσεις το μαλακό αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
- Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
- Χτυπάμε 1 μέτριο αυγό και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190-200 c για 20-25 λεπτά.
Φτιάξτε και σεις τα πιο νόστιμα Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα χωρίς μίξερ!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
5/5