fbpx

Πασχαλινά Κουλουράκια Τραγανά από έξω και Αφράτα από μέσα!!!!

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

50

Κουλουράκια

Πασχαλινά Κουλουράκια Τραγανά από έξω και Αφράτα από μέσα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι των 250 μλ.

  • 700 γρ αλεύρι μαλακό (4,5 κούπες)
  • 270 γρ ζάχαρη άχνη (2 κούπες)
  • 3 μέτρια αυγά
    2 γρ μαστίχα (4-5 δάκρυα)
  • 1/4 κτγ κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1/2 κτγ μαχλέπι
  • 1,5 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ λιωμένο βούτυρο (3/4 της κούπας)
  • 125 γρ ηλιέλαιο (3/4 της κούπας)
  • 50 γρ χυμό πορτοκάλι
    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι(4 κτσ)
  • 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ

  • 1 αυγό

Στο @Skroutz , το μεγαλύτερο marketplace στην Ελλάδα, πλέον μπορείς να κάνεις και τις Σούπερ Μάρκετ αγορές σου εύκολα και γρήγορα, με τα ψώνια να καταφθάνουν στην πόρτα σου την ώρα που θα επιλέξεις εσύ! 
Κάνε τα Ψώνια σου εδώ : https://bit.ly/SkroutzSupermarket
Κατέβασε το App του Skroutz στο Κινητό σου
Αndroid: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.niobiumlabs.android.apps.skroutz
iOS: https://apps.apple.com/gr/app/skroutz/id419094013

Εκτέλεση

  1. Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα ,το κακουλέ ,το μαχλέπι ,το μπέικιν και απο τα 270 γρ συνολικά ζάχαρη άχνη ρίχνουμε 3 κτσ και θρυμματίζουμε πολύ καλά.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, την υγρή βανίλια, τα αυγά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  4. Μετράμε 25 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
  5. Χτυπάμε 1 αυγό μέτριο και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 c για 20 λεπτά.

Πεντανόστιμα Πασχαλινά Κουλουράκια που θα τα λατρέψετε!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top