fbpx

Τα πιο Αφράτα Τσουρέκια της Νοικοκυράς Χωρίς Μίξερ!!

25'

Χρόνος Εκτέλεσης

40-50 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Μέτριο

Δυσκολία

3

Τσουρέκια

Τα πιο Αφράτα Τσουρέκια της Νοικοκυράς Χωρίς Μίξερ!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ

  • 100 γρ αλεύρι για τσουρέκι (3/4 της κούπας)
  • 50 γρ νωπή μαγιά (2 κυβάκια)
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 150 γρ Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ (3/4 της κούπας)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  • 680-700 γρ αλεύρι για τσουρέκι (4,5 κούπες)
  • 2 μέτρια αυγά
  • 130 γρ Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ (1/2 κούπα)
  • 300 γρ ζάχαρη (1,5 κούπα)
  • 150 γρ Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 3-4 δάκρυα μαστίχα (2 γρ)
  • 1 κτγ μαχλέπι
  • 1/2 κτγ κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 3-4 σταγόνες υγρή βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ

  • 1 αυγό+1 κτσ γάλα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

  • Σουσάμι
  • Αμύγδαλο φιλέ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΣΟΥΡΈΚΙ

  • Πραλίνα σοκολάτας

ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 180 γρ λευκή κουβερτούρα
  • 10 γρ ηλιέλαιο
  • Λιωμένη κουβερτούρα

olympos.gr

Εκτέλεση

  1. Για το προζύμι σε ένα μπολ ρίχνουμε το Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ , τις νωπές μαγιές, την ζάχαρη ,το αλεύρι για τσουρέκι και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην έχει σβόλους το μείγμα.
  2. Ανάβουμε τον φούρνο στους 30 c για 1 λεπτό έπειτα τον σβήνουμε και βάζουμε το προζύμι να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  3. Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα(4 δάκρυα),το κακουλέ, το μαχλέπι , το αλάτι 3 κτσ ζάχαρη από τα; 300 γρ και χτυπάμε πολύ καλά.
  4. Αφού γίνουν σκόνη τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
  5. Προσθέτουμε τον Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το προζύμι, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για τσουρέκι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  7. Λιώνουμε το Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και το εσωματώνουμε σιγά σιγά μέσα στην ζύμη.
  8. Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  9. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 9 μπαλάκια των 180 γρ
  10. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να μην ξεραθούν.
  11. Ανοίγουμε σε φυτίλια ένα ένα τα μπαλάκια και πλάθουμε σε πλεξούδα με 3 φυτίλια κάθε φορά το κάθε τσουρέκι.
  12. Το τρίτο και το γεμιστό τσουρέκι αφού το ανοίξουμε σε φυτίλια πατάμε και ανοίγουμε με τον πλάστη και με ένα κορνέ βάζουμε την πραλίνα σοκολάτας σε κάθε φυτίλι και το κλείνουμε προσεκτικά.
  13. Πλάθουμε σε πλεξούδα και τα βάζουμε το ένα διπλα στο άλλο σε ένα ταψί 25χ30 εκ.
  14. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.
  15. Τα αλείφουμε με αυγό+1 κτσ γάλα και τα πασπαλίζουμε με σουσάμικαι φιλέ αμυγδάλου.
  16. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά στους 170 c.
  17. Τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
  18. Για το τσουρέκι με το γλάσο λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο, γλασάρουμε το τσουρέκι και κάνουμε γραμμές με κουβερτούρα σοκολάτας.

ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ ΣΕ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ!

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top