fbpx

Πατάτες Ογκρατέν

40'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

9

Μερίδες

Οι πατατες ογκρατέν σίγουρα θα αρέσουν και σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους!!φτιάξτε το σε γιορτινό σας τραπέζι!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 γρ τριμμένη φρυγανιά
  • 200 γρ γαλοπούλα βραστή
  • 600 γρ μίξη 3 τυριών(μοτσαρέλα,γκούντα,ενταμ)
  • Αλάτι
  • Mοσχοκάρυδο
  • 800 γρ γάλα
  • 1 κτσ βούτυρο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο

Πυρέξ 25x25x7

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε 1 κιλό πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 800 γρ γάλα, τις πατάτες και τις βράζουμε για 10′ λεπτά.
  3. Αλείφουμε το πυρεξ με μια σκελίδα σκόρδου , το βουτυρώνουμε , ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά και κάνουμε μια στρώση από τις πατάτες.
  4. Αλατίζουμε, ρίχνουμε μοσχοκάρυδο, μιξ 3 τυριών, τριμμένη φρυγανιά, και την βραστή γαλοπούλα.
  5. Καλύπτουμε με πατάτες και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
  6. Στραγγίζουμε τις πατάτες που έβρασαν μέσα στο γάλα και τις ρίχνουμε και αυτές στο πυρέξ.
  7. Αλατίζουμε και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  8. Στο πάνω μέρος ρίχνουμε τελευταία τα 3 τυριά.
  9. Προσθέτουμε το γάλα που βράσαμε τις πατάτες.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα στους 170c, ( σκεπάζουμε μετά απο 40΄λεπτα για να μην καεί).
  11. Οι πατάτες ογκρατέν είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!!

Καλή σας Απόλαυση!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top