40'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
9
Μερίδες
Οι πατατες ογκρατέν σίγουρα θα αρέσουν και σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους!!φτιάξτε το σε γιορτινό σας τραπέζι!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό πατάτες
- 200 γρ τριμμένη φρυγανιά
- 200 γρ γαλοπούλα βραστή
- 600 γρ μίξη 3 τυριών(μοτσαρέλα,γκούντα,ενταμ)
- Αλάτι
- Mοσχοκάρυδο
- 800 γρ γάλα
- 1 κτσ βούτυρο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
Πυρέξ 25x25x7
Εκτέλεση
- Κόβουμε 1 κιλό πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 800 γρ γάλα, τις πατάτες και τις βράζουμε για 10′ λεπτά.
- Αλείφουμε το πυρεξ με μια σκελίδα σκόρδου , το βουτυρώνουμε , ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά και κάνουμε μια στρώση από τις πατάτες.
- Αλατίζουμε, ρίχνουμε μοσχοκάρυδο, μιξ 3 τυριών, τριμμένη φρυγανιά, και την βραστή γαλοπούλα.
- Καλύπτουμε με πατάτες και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες που έβρασαν μέσα στο γάλα και τις ρίχνουμε και αυτές στο πυρέξ.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
- Στο πάνω μέρος ρίχνουμε τελευταία τα 3 τυριά.
- Προσθέτουμε το γάλα που βράσαμε τις πατάτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα στους 170c, ( σκεπάζουμε μετά απο 40΄λεπτα για να μην καεί).
- Οι πατάτες ογκρατέν είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!!
Καλή σας Απόλαυση!!