fbpx

Το πιο Τέλειο Εκμέκ Κανταΐφι (Χωρίς Αυγά)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

180'

Χρόνος Αναμονής

40'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

20

Μερίδες

Το πιο Τέλειο Εκμέκ Κανταΐφι (Χωρίς Αυγά)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την βάση:

  • 300 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 350 γρ κανταίφι
  • 2 κτσ ροδόνερο

Για το σιρόπι:

  • 700 γρ ζάχαρη
  • 300 γρ νερό
  • Φλούδα απο 1/2 λεμόνι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κτσ μέλι

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35-38% λιπαρά
  • 130 γρ κρν φλάουρ
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 1 κτσ υγρή βανίλια
  • 100 γρ αγελαδινό βούτυρο

Για την σαντιγί:

  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35-38%λιπαρά
  • 30 γρ ζάχαρη

Για το στόλισμα

  • Φυστίκια Αιγίνης
  • Κερασάκια

Ταψί 25×35

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε 100 γρ βούτυρο.
  2. Το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 700γρ ζάχαρη, 300γρ νερό,  1/2 φλούδα από λεμόνι και τον χυμό του και αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε το μέλι και αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Παίρνουμε το βούτυρο που λιώσαμε και με ένα κουτάλι το ξαφρίζουμε.
  6. Παίρνουμε την λιπαρή ουσία(το κίτρινο υγρό) και αφήνουμε στο κάτω μέρος την κρέμα γάλακτος.
  7. Με την βοήθεια μιας πετσέτας στραγγίζουμε τα υπόλοιπα υπολείμματα.
  8. Με αυτό τον τρόπο έχουμε το βούτυρο κλαριφιέ.
  9. Παίρνουμε το κανταίφι το ανοίγουμε καλά και το βάζουμε σε μια φόρμα 25χ35.
  10. Βρέχουμε πολύ καλά με το βούτυρο κλαριφιέ.
  11. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά στους 160 c
  12. Το σιροπιάζουμε καλά όσο είναι ζεστό(Το σιρόπι να ναι κρύο) .
  13. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα,200ml κρέμα γάλακτος, 250γρ ζάχαρη, 130γρ κορν φλάουρ, 1κτσ υγρή βανίλια και ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
  14. Αποσύρουμε και προσθέτουμε  το βούτυρο.
  15. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο ταψάκι και  καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
  16. Την αφήνουμε για λίγο έξω να κρυώσει και έπειτα την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  17. Σε ένα μπολ χτυπάμε 400ml παγωμένη κρέμα γάλακτος με 30γρ ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
  18. Ρίχνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα και κάνουμε σχέδια με ένα πιρούνι.
  19. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
  20. Πασπαλίζουμε με φυστίκια Αιγίνης και κερασάκια.

Καλή σας Απόλαυση

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top