30'
Χρόνος Εκτέλεσης
180'
Χρόνος Αναμονής
40'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Το πιο Τέλειο Εκμέκ Κανταΐφι (Χωρίς Αυγά)
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την βάση:
- 300 γρ αγελαδινό βούτυρο
- 350 γρ κανταίφι
- 2 κτσ ροδόνερο
Για το σιρόπι:
- 700 γρ ζάχαρη
- 300 γρ νερό
- Φλούδα απο 1/2 λεμόνι
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 2 κτσ μέλι
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35-38% λιπαρά
- 130 γρ κρν φλάουρ
- 250 γρ ζάχαρη
- 1 κτσ υγρή βανίλια
- 100 γρ αγελαδινό βούτυρο
Για την σαντιγί:
- 400 ml κρέμα γάλακτος 35-38%λιπαρά
- 30 γρ ζάχαρη
Για το στόλισμα
- Φυστίκια Αιγίνης
- Κερασάκια
Ταψί 25×35
Εκτέλεση
- Λιώνουμε 100 γρ βούτυρο.
- Το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 700γρ ζάχαρη, 300γρ νερό, 1/2 φλούδα από λεμόνι και τον χυμό του και αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το μέλι και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Παίρνουμε το βούτυρο που λιώσαμε και με ένα κουτάλι το ξαφρίζουμε.
- Παίρνουμε την λιπαρή ουσία(το κίτρινο υγρό) και αφήνουμε στο κάτω μέρος την κρέμα γάλακτος.
- Με την βοήθεια μιας πετσέτας στραγγίζουμε τα υπόλοιπα υπολείμματα.
- Με αυτό τον τρόπο έχουμε το βούτυρο κλαριφιέ.
- Παίρνουμε το κανταίφι το ανοίγουμε καλά και το βάζουμε σε μια φόρμα 25χ35.
- Βρέχουμε πολύ καλά με το βούτυρο κλαριφιέ.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά στους 160 c
- Το σιροπιάζουμε καλά όσο είναι ζεστό(Το σιρόπι να ναι κρύο) .
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα,200ml κρέμα γάλακτος, 250γρ ζάχαρη, 130γρ κορν φλάουρ, 1κτσ υγρή βανίλια και ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο ταψάκι και καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
- Την αφήνουμε για λίγο έξω να κρυώσει και έπειτα την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε 400ml παγωμένη κρέμα γάλακτος με 30γρ ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
- Ρίχνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα και κάνουμε σχέδια με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
- Πασπαλίζουμε με φυστίκια Αιγίνης και κερασάκια.
Καλή σας Απόλαυση