Τα cake pops κλέβουν τις εντυπώσεις στα παιδικά πάρτι και όχι μόνο! Αλλά πώς γίνονται;
Αυτές οι λαχταριστές μπουκίτσες είναι πολύ εύκολο να γίνουν, αρκεί να έχουμε τη σωστή συνταγή! Συνήθως τα cake pops γίνονται με κέικ που μας περίσσεψε, αλλά τίποτα δεν μας εμποδίζει να τα κάνουμε με φρέσκο.
Θα χρειαστούμε:
- 500γρ κέικ
- 200γρ πραλίνα της αρεσκείας μας
- 300γρ σοκολάτα υγειας, λευκή ή γάλακτος
- 65 ml ηλιέλαιο
Η συνταγή για το κέικ , είναι το κέικ με ζαχαρούχο του Livekitchen
Εκτέλεση:
- Ψήνετε το κέικ, το αφήνετε να κρυώσει και το τρίβεται κάνοντας ψίχουλα.
- Ρίχνετε μέσα την πραλίνα και ζυμώνετε ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Σχηματίζετε μπαλάκια,όχι πολυ μεγάλα περίπου 25 γρ. το καθένα.
- Λιώνετε σε Μπεν Μαρί τη σοκολάτα, ρίχνετε μέσα το ηλιέλαιο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά
- Παίρνετε ένα καλαμάκι για Cakepops, το βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα και το μπήγετε στο μπαλάκι
- Βάζετε στο ψυγείο ώσπου να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα
- Βγάζετε απο το ψυγείο βουτάτε τα cakepops στη λιωμένη σοκολάτα και το τινάζετε προσεκτικά για να φύγει η περίσσεια σοκολάτα.
- Τέλος τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα
- Στολίζετε με καραμελάκια, κας κας, σπριγκλς,τρουφα, ινδοκάρυδο,ζαχαρόπαστα, λιωμενη χρωματιστη σοκολατα ή οτι άλλο θελετε
Προσοχη:
- Πρέπει να κρυώσει καλά το cake pops πριν το βουτηξετε στη σοκολάτα
- Μην τα τινάζετε με δύναμη
- Μπορείτε να λιώσετε λευκή σοκολάτα και να τη χρωματίσετε με ειδικά βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Μην βάλετε στην κατάψυξη. Η σοκολάτα ιδανικά να είναι σε θερμοκρασία για να αποφύγουμε την εμφάνιση των άσπρων-κίτρινων στιγμάτων, πρέπει να κρατάμε τις σοκολάτες σε θερμοκρασία 14-18°C. Απλά παγώστε στο ψυγείο
Cake Pops που μπηκαν στην κατάψυξη: