Φτιάχνουμε Σοκολατένια Πασχαλινά Αυγά στο Σπίτι μας!
Για 3 αυγά των 10 εκ. ύψος και 7 εκ. διάμετρο
Υλικά που θα χρειαστούμε
- 250γρ. Κουβερτούρα υγείας, ή γάλακτος ή ακόμη και λευκη κουβερτούρα που μπορούμε να τη χρωματίσουμε
- Αν θέλουμε να στολίσουμε τα αυγά με ζαχαρόπαστα θα χρειαστούμε 425 γρ κουβερτούρα
Εργαλεία που θα χρειαστούμε
- Φόρμα σιλικόνης για αυγά ύψους 10 εκ. και διάμετρο 7 εκ., αν θέλουμε μεγαλύτερα αυγά με την παραπάνω ποσότητα σοκολάτας θα βγουν λιγότερα
- Πινέλο ζαχαροπλαστικής
- Αντικολλητικό τηγάνι
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό τη σοκολάτα, αφού την κόψουμε πρώτα σε κομματάκια .Η θερμοκρασία της σοκολάτας δεν πρέπει να υπερβεί τους 35c
- Με ένα κουταλάκι ρίχνουμε λιωμένη σοκολάτα στο καλούπι σιλικόνης και με το πινέλο ζαχαροπλαστικής απλώνουμε σε όλη την έκτασή του δίνοντας βάση στο χείλος του αυγού ώστε να μη είναι λεπτό και εύθραυστο. Δεν χρειάζεται να αλείψουμε τα καλούπια σιλικόνης με λάδι, καθώς δεν κολλάει η σοκολάτα και ξεφορμάρονται πανεύκολα
- Βάζουμε στο ψυγείο για 20’ λεπτά ώστε να παγώσει η σοκολάτα.Προσοχή , δεν το βάζουμε στην κατάψυξη διότι κινδυνεύουμε να σπάσει η σοκολάτα
- Βγάζουμε από το ψυγείο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασια με τη σοκολάτα. Αν αφήσουμε σκέτα τα σοκολατένια αυγά κάνουμε τη διαδικασία με τη σοκολάτα δύο φορές, αν όμως στολίσουμε με ζαχαρόπαστα καλό είναι να επαναλάβουμε τη διαδικασία τρεις φορές ώστε να μπορούν τα αυγά να δεχτούν το βάρος της ζαχαρόπαστας
- Βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 20’ λεπτά
- Έπειτα ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Καλό είναι να φοράμε γάντια έτσι ώστε να μην θερμαίνουμε τη σοκολάτα με τη θερμότητα του χεριού μας
- Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί σβήνουμε, κολλάμε το χείλος του αυγού για λίγο, το ίδιο κάνουμε και στο άλλο μισό και τα κολλάμε μεταξύ τους. Μπορούμε να βράσουμε νερό σε μια κατσαρόλα και να γυρίσουμε ανάποδα ένα ταψάκι και να λιώνουμε το χείλος του αυγού μ αυτόν τον τρόπο
Αφήνουμε τα αυγά να στεγνώσουν και είναι έτοιμα.
Μπορούμε να τα αφήσουμε σκέτα, να τα στολίσουμε με ζαχαρόπαστα, να τα γεμίσουμε με καραμελίτσες τύπου smarties ή ακόμη και να τα αφήσουμε μισά και να τα γεμίσουμε με μους της αρεσκείας μας και καραμέλες!