fbpx

Ψωμί Χωρίς Ζύμωμα- Επαγγελματικό αποτέλεσμα!! Συνταγή

10΄

Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα

Χρόνος Ψησίματος

3,5 ώρες

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

1

Ψωμί

Ψωμί χωρίς ζύμωμα με επαγγελματικό αποτέλεσμα που θα φτιάχνετε συνέχεια για σας και την οικογένειά σας!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 400 γρ νερό
  • 9 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτσ αλάτι
  • 2 κτσ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , την μαγιά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά μέσα στο νερό.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  3. Μέσα στο αλεύρι γ.ο.χ προσθέτουμε το αλάτι.
  4. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι .
  5. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια ελαστική κολλώδες ζύμη.
  6. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 100 c για 30 δευτερόλεπτα.
  8. Κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα το μπολ να ξεκουραστεί η ζύμη για 1 ώρα.
  9. Βγάζουμε την ζύμη και βουτάμε τα χέρια μας μέσα στο νερό τραβώντας κάθε φορά την ζύμη προς τα πάνω έτσι ώστε να αποθηκεύουμε μέσα τον αέρα.
  10. Την κλείνουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.
  11. Πασπαλίζουμε όλο τον πάγκο με αλεύρι γ.ο.χ και ρίχνουμε την ζύμη.
  12. Την ανοίγουμε από την κάτω πλευρά με την σπάτουλα και την κλείνουμε έτσι ώστε να αποθηκεύουμε μέσα τον αέρα .
  13. Την δίνουμε σχήμα μπάλας και την κλείνουμε με το μπολ αφήνοντάς την να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.
  14. Την πασπαλίζουμε με αλεύρι την κάνουμε διπλώματα , τις δίνουμε σχήμα μπάλας και την ξαναφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα κλεινοντάς την με το μπολ.
  15. Ζεσταίνουμε την γάστρα μέσα στον φούρνο για 1/2 ώρα στους 200 c στον αέρα.
  16. Πασπαλίζουμε πάνω στην ζύμη μπόλικο αλεύρι και την χωρίζουμε σε σχήμα σταυρού με μια κλωστή.
  17. Με μια λεπίδα κάνουμε γραμμές μέσα και έξω στις γραμμές που κάναμε.
  18. Έτσι θα έχουμε σχέδιο λουλούδι πάνω στην ζύμη.
  19. Την βάζουμε μαζί με την λαδόκολλα μέσα στην καυτή γάστρα, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά στους 200 c.
  20. Βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά.

Τ0 Χωριάτικο σπιτικό ψωμάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια!! Τόσο νόστιμο και αφράτο με τραγανή κόρα που δεν θα ξαναφάτε άλλο ψωμί σαν αυτό!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN