10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
60-65 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
4
Μερίδες
Σαλάτα Υγιεινή για την ενίσχυση του οργανισμού!! Μια συνταγή που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 2 μεγάλα παντζάρια
- 1 βολβός σκόρδου
- 1/2 κρεμμύδι
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 2 κτσ βαλσάμικο ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 60 γρ κινόα σε κονσέρβα
- 80 γρ φρέσκα φύλλα από baby (σπανάκι,παντζάρι,άγρια ρόκα)
- 40 γρ καρύδια
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε την φλούδα από 2 μεγάλα παντζάρια.
- Κόβουμε το πάνω μέρος από έναν βολβό σκόρδου.
- Πάνω στο αλουμινόχαρτο στρώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε πάνω τα παντζάρια και τον βολβό σκόρδου.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο , αλάτι , πιπέρι κλείνουμε καλά την λαδόκολλα μαζί με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 60-65 λεπτά στους 180 c.
- Κόβουμε ένα μισό κρεμμύδι σε κομμάτια.
- Κόβουμε τα παντζάρια σε μπαστουνάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα ψητά σκόρδα τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο , τις 2 κουταλιές της σούπας το βαλσάμικο ξύδι , αλάτι , πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να γίνει πολτός.
- Τον ρίχνουμε πάνω από τα παντζάρια , προσθέτουμε το κρεμμύδι , την κινόα σε κονσέρβα και τα φρέσκα φύλλα από baby σπανάκι , παντζάρι και άγρια ρόκα.
- Ανακατεύουμε καλά την σαλάτα και προσθέτουμε και τα καρύδια σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε ξανά και η σαλάτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Τόσο νόστιμη και υγιεινή που θα την φτιάχνετε συχνά για σας και την οικογένειά σας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο: