fbpx

“Σας Περίσσεψε Βασιλόπιτα ή Κέικ”;; – Εύκολο Προφιτερόλ

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

"Σας Περίσσεψε Βασιλόπιτα ή Κέικ";; - Εύκολο Προφιτερόλ

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το Συρόπι:

  • 200 γρ νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας

Για τη Βάση:

  • Βασιλόπιτα που περίσσεψε(κέικ ή τσουρέκι)
  • 70 γρ καρύδια

Για την Κρέμα Σοκολάτα:

  • 1000 γρ γάλα
  • 250 γρ κουβερτούρα 54%κακάο
  • 50 γρ κακάο σε σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • 130 γρ κορν φλάουρ
  • 70 γρ βούτυρο
  • 200 γρ ζάχαρη

Για τη Σαντιγί:

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
  • 30 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με το συρόπι , ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα 200γρ ζάχαρη και 200γρ νερό, το στικ κανέλας και βράζουμε για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε στον πολυκόφτη τα 70 γρ. καρύδια και τα θρυμματίζουμε
  3. Σε μία κατσαρόλα βαζουμε 600γρ γάλα, 200γρ. ζάχαρη και τα έχουμε στην φωτιά μέχρι να βράσουν
  4. Σ ένα μπολ ρίχνουμε 130 γρ. κορν φλάουρ, 50γρ. σκόνη κακάο,400 γρ. γάλα και ανακατεύουμε.
  5. Αφού κόψουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα τη ρίχνουμε στο ζεστό γάλα με τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με την λιωμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει
  7. Προσθέτουμε 70 γρ. βούτυρο, 2 βανίλιες κι ανακατεύουμε
  8. Βάζουμε την κρέμα μέσα σ ένα μπολ ,την καλύπτουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα
  9. Αφού περάσει 1 ώρα,ανακατεύουμε με μίξερ την κρέμα για να αφρατέψει
  10. Χτυπάμε στο μίξερ 200γρ κρέμα γάλακτος 35% και 30γρ ζάχαρη ώσπου να γίνουν σαντιγι.

Σύνθεση Γλυκού :

Σε ατομικά μπολάκια βάζουμε στη βάση λίγη Βασιλόπιτα που μας περίσεψε (κέικ ή τσουρέκι), ρίχνουμε συρόπι, 1 κουταλια της σούπας τριμμένο καρύδι και την κρέμα σοκολάτας. Τέλος βάζουμε σε κορνέ τη σαντιγί και στολίζουμε το γλυκό.

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top