30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
"Σας Περίσσεψε Βασιλόπιτα ή Κέικ";; - Εύκολο Προφιτερόλ
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το Συρόπι:
- 200 γρ νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 στικ κανέλας
Για τη Βάση:
- Βασιλόπιτα που περίσσεψε(κέικ ή τσουρέκι)
- 70 γρ καρύδια
Για την Κρέμα Σοκολάτα:
- 1000 γρ γάλα
- 250 γρ κουβερτούρα 54%κακάο
- 50 γρ κακάο σε σκόνη
- 2 βανίλιες
- 130 γρ κορν φλάουρ
- 70 γρ βούτυρο
- 200 γρ ζάχαρη
Για τη Σαντιγί:
- 200 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
- 30 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με το συρόπι , ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα 200γρ ζάχαρη και 200γρ νερό, το στικ κανέλας και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε στον πολυκόφτη τα 70 γρ. καρύδια και τα θρυμματίζουμε
- Σε μία κατσαρόλα βαζουμε 600γρ γάλα, 200γρ. ζάχαρη και τα έχουμε στην φωτιά μέχρι να βράσουν
- Σ ένα μπολ ρίχνουμε 130 γρ. κορν φλάουρ, 50γρ. σκόνη κακάο,400 γρ. γάλα και ανακατεύουμε.
- Αφού κόψουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα τη ρίχνουμε στο ζεστό γάλα με τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει.
- Ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με την λιωμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει
- Προσθέτουμε 70 γρ. βούτυρο, 2 βανίλιες κι ανακατεύουμε
- Βάζουμε την κρέμα μέσα σ ένα μπολ ,την καλύπτουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα
- Αφού περάσει 1 ώρα,ανακατεύουμε με μίξερ την κρέμα για να αφρατέψει
- Χτυπάμε στο μίξερ 200γρ κρέμα γάλακτος 35% και 30γρ ζάχαρη ώσπου να γίνουν σαντιγι.
Σύνθεση Γλυκού :
Σε ατομικά μπολάκια βάζουμε στη βάση λίγη Βασιλόπιτα που μας περίσεψε (κέικ ή τσουρέκι), ρίχνουμε συρόπι, 1 κουταλια της σούπας τριμμένο καρύδι και την κρέμα σοκολάτας. Τέλος βάζουμε σε κορνέ τη σαντιγί και στολίζουμε το γλυκό.
Καλή σας επιτυχία!!!