30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Ψησίματος
Μέτριο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Αν δεν έχετε δοκιμάσει ζαμπονακασερόπιτα σουφλέ σε στρόγγυλη φόρμα! Πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 3 αυγά
- 250 γρ γάλα
- 150 γρ γιαούρτι
- λίγο πιπέρι
- 300 γρ γκούντα
- 300 γρ ζαμπόν
- 300 γρ μοτσαρέλα
- 200 γρ τυρί φέτα
- 100 γρ βούτυρο
- 500 γρ φύλλο κρούστας για πίτες
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε και λίγο πιπέρι.
- Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κυβάκια, το Τυρί γκούντα, την μοτσαρέλα και σπάμε με τα χέρια μας και το τυρί φέτα μέσα σε ένα μπολ!!
- Παίρνουμε μια φόρμα στρογγυλή με τρύπα στην μέση και βάζουμε 2 φύλλα κρούστας μέσα στην φόρμα.
- Ρίχνουμε το 1/3 της γέμισης και σκεπάζουμε με φύλλο που το έχουμε σουρώσει .
- Βουτυρώνουμε και συνεχίζουμε πάλι με γέμιση και φύλλο μέχρι να τελειώσουν τα Υλικά.
- Τελειώνουμε με φύλλο και ραντίζουμε από πάνω με το λιωμένο βούτυρο.
- Τρυπάμε καλά με το μαχαίρι γύρω γύρω και προσθέτουμε όλο το υγρό μείγμα.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το ψήσουμε.
- Ψήνουμε 1 ώρα στον αέρα στους 160 -170 βαθμούς.
Η πιο νόστιμη Ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ είναι έτοιμη να την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ: