10'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
50'-55'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
8
κομμάτια
Απλή και εύκολη Φανουρόπιτα με 7 υλικά!! Δεν τρίβεται και δεν λασπώνει!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 300 γρ ζάχαρη
- 200 γρ ελαιόλαδο
- 250 γρ χυμό πορτοκάλι + Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κτγ κανέλα
- 70 γρ σταφίδες
- 80 γρ καρύδια
Για το πασπάλισμα
- ζάχαρη άχνη
Φόρμα 26 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε και την κανέλα σκόνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Σε 70 γρ. σταφίδες ρίχνουμε 1 κτγ αλεύρι που φουσκώνει.
- Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε πολύ καλα.
- Ρίχνουμε το τριμμένο καρύδι και τις σταφίδες.
- Αφού ανακατέψουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα 26 εκ. αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει στον πάτο λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-55 λεπτά στους 170 c.
- Αφήνουμε την Φανουρόπιτα να κρυώσει τελείως.
- Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Μπορούμε να την στολίσουμε όπως μας αρέσει.
Μια υπέροχη συνταγή που δεν τρίβεται δεν λασπώνει και το κυριότερο είναι πεντανόστιμη!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο: