15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
30-35 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
1,5 ώρα
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Τυρόψωμα
Τα πιο νόστιμα και εύκολα Τυρόψωμα αφρός του Πάνου!! Φτιάξτε για κολατσιό καθημερινά για σας ή τα παιδιά σας!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 670 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 130 γρ νερό
- 140 γρ γάλα
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 2 κτσ γιαούρτι
- 50 γρ ηλιέλαιο
- 1 μέτριο αυγό
- 1 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ζάχαρη
- 1 κτσ βούτυρο
Για την γέμιση
- 380 γρ τυρί φέτα
- βούτυρο
Για το άλειμμα
- 1 μέτριο αυγό
- 1 κτσ γάλα
Για το πασπάλισμα
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , το γάλα, την μαγιά , το αυγό , το γιαούρτι , την ζάχαρη , το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ρίχνουμε και το αλάτι.
- Μόλις αρχίσει να γίνεται ζύμη αφήνουμε την κουτάλα και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Σκεπάζουμε την ζύμη με το μπολ και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια των 200 γραμμαρίων και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
- Παίρνουμε ένα μπαλάκι και το χωρίζουμε στην μέση.
- Το ανοίγουμε με έναν πλάστη αρχικά οριζόντια και έπειτα στα πλάγια.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε βούτυρο και βάζουμε τυρί πέρα για πέρα πάνω στην ζύμη.
- Κλείνουμε καλά την ζύμη και αφού την ρολάρουμε την γυρνάμε σαν κόμπο και έπειτα την κλείνουμε καλά να μην ανοίξει.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε 12 κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι 30χ35 εκ. να ξεκουραστούν για 1/2 ώρα.
- Αλείφουμε με 1 αυγό+1 κτσ γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 190 c.
Τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα και τα τυροψωμάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :