fbpx

Τα πιο Αφράτα Τυρόψωμα!! Συνταγή

15 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

30-35 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

1,5 ώρα

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Τυρόψωμα

Τα πιο νόστιμα και εύκολα Τυρόψωμα αφρός του Πάνου!! Φτιάξτε για κολατσιό καθημερινά για σας ή τα παιδιά σας!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

  • 670 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 130 γρ νερό
  • 140 γρ γάλα
  • 9 γρ ξηρή μαγιά
  • 2 κτσ γιαούρτι
  • 50 γρ ηλιέλαιο
  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 1 κτσ βούτυρο

Για την γέμιση

  • 380 γρ τυρί φέτα
  • βούτυρο

Για το άλειμμα

  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 κτσ γάλα

Για το πασπάλισμα

  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , το γάλα, την μαγιά , το αυγό , το γιαούρτι , την ζάχαρη , το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ρίχνουμε και το αλάτι.
  3. Μόλις αρχίσει να γίνεται ζύμη αφήνουμε την κουτάλα και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.
  5. Σκεπάζουμε την ζύμη με το μπολ και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
  6. Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια των 200 γραμμαρίων και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
  7. Παίρνουμε ένα μπαλάκι και το χωρίζουμε στην μέση.
  8. Το ανοίγουμε με έναν πλάστη αρχικά οριζόντια και έπειτα στα πλάγια.
  9. Με ένα πινέλο αλείφουμε βούτυρο και βάζουμε τυρί πέρα για πέρα πάνω στην ζύμη.
  10. Κλείνουμε καλά την ζύμη και αφού την ρολάρουμε την  γυρνάμε σαν κόμπο και έπειτα την κλείνουμε καλά να μην ανοίξει.
  11. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε 12 κομμάτια.
  12. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι 30χ35 εκ. να ξεκουραστούν για 1/2 ώρα.
  13. Αλείφουμε με 1 αυγό+1 κτσ γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 190 c.

Τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα και τα τυροψωμάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

 

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN