30'
Χρόνος Εκτέλεσης
Εύκολο
Δυσκολία
16
Μερίδες 2 Πίτσες
Μια καλή σπιτική πίτσα την απολαμβάνεις οποιαδήποτε ώρα τις ημέρας είτε με Καλή Παρέα είτε μόνος!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 600 γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις η τύπου 00
- 25 γρ νωπή μαγιά
- 350 γρ νερό
- 2 κτγ αλάτι
- 2 κτγ σιμιγδαλι ψιλό
- 3 κτσ ελαιόλαδο
Για την σαλτσα
- 200 γρ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 1 κτγ αλάτι
- 1/2 κτγ ρίγανη
- λίγο πιπέρι
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 250 γρ μοτσαρέλα
- 250 γρ τσενταρ
- 250 γρ ενταμ
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 μανιτάρια
- λίγες ελιές
- 250 γρ πάριζα
- 250 γρ μπέικον
Εκτέλεση
- Σε ενα μπολ θα ρίξουμε την νωπή μαγιά θα την θρυμματίσουμε με τα χέρια μας και θα ρίξουμε χλιαρό νερό και 3 κτσ απο το αλεύρι
- Θα το αφήσουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει!
- Σε ένα κατσαρολάκι θα ρίξουμε την σάλτσα το αλάτι την ρίγανη το ελαιόλαδο και θα το βάλουμε να βράσει για 3 λεπτά , Σ αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε και πιπέρι.
- Μετά από 1 ώρα θα ρίξουμε στο προζύμι 2 κτσ ελαιόλαδο 2 κτγ σιμιγδάλι ψιλό και το υπόλοιπο αλεύρι και αλάτι ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Ρίχνουμε μια κουταλιά έξτρα ελαιόλαδο και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα
- Μετά απο 1 ώρα βγάζουμε την ζύμη πάνω στον πάγκο με λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε ελάχιστα την κάνουμε 1 μπάλα και την χωρίζουμε στην μέση.
- Κάνουμε 2 μπαλίτσες τις αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένες με μεμβράνη μέχρι να προθερμάνουμε τον φούρνο και να ετοιμάσουμε το ταψί!
- Σ αυτό το σημείο ανάβουμε τον φούρνο στους 280 βαθμούς η όσο πάει ο φούρνος και βάζουμε ανάποδα ένα ταψί για να κάψει καλά.
- Μόλις είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι ψιλό πάνω στον πάγκο μας
- Παίρνουμε το ένα ζυμαράκι το βάζουμε πάνω στο σιμιγδάλι και ανοίγουμε την ζύμη πατώντας απο το κέντρο σπρώχνοντας προς τα έξω προσπαθώντας να διατηρήσουμε το εξωτερικό στεφάνι.
- Βάζουμε πάνω στο ταψί είτε απλό είτε με τρυπούλες ρίχνουμε πάνω την σάλτσα που ετοιμάσαμε
- Ψήνουμε για 2 λεπτά στρώνουμε πρώτα τα τυριά πάριζα μπέικον ελιές μανιτάρια και πιπεριές
- Ανοίγουμε τον φούρνο τραβάμε λίγο το ταψί προς τα έξω προσοχή μην καούμε και έπειτα βάζουμε την πίτσα πάλι προσεκτικά ! Επειδή το ταψί έχει πιάσει μεγάλη θερμοκρασία με το που ακουμπήσει πάνω στο καυτό ταψί η πίτσα θα σοκαριστεί με εποτέλεσμα θα έχουμε ένα πολύ ωραίο ζυμάρι με φουσκάλες!
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 280c για 10′ λεπτά
Οι πίτσες μας ειναι έτοιμες να τις απολαύσουμε!
Καλή σας Επιτυχία!