fbpx

Τι το καλύτερο απο μια Λαχταριστή σπιτική Πίτσα!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

Εύκολο

Δυσκολία

16

Μερίδες 2 Πίτσες

Μια καλή σπιτική πίτσα την απολαμβάνεις οποιαδήποτε ώρα τις ημέρας είτε με Καλή Παρέα είτε μόνος!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 600 γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις η τύπου 00
  • 25 γρ νωπή μαγιά
  • 350 γρ νερό
  • 2 κτγ αλάτι
  • 2 κτγ σιμιγδαλι ψιλό
  • 3 κτσ ελαιόλαδο

    Για την σαλτσα

  • 200 γρ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1/2 κτγ ρίγανη
  • λίγο πιπέρι
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 250 γρ μοτσαρέλα
  • 250 γρ τσενταρ
  • 250 γρ ενταμ
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 μανιτάρια
  • λίγες ελιές
  • 250 γρ πάριζα
  • 250 γρ μπέικον

Εκτέλεση

  1. Σε ενα μπολ θα ρίξουμε την νωπή μαγιά  θα την θρυμματίσουμε με τα χέρια μας και θα ρίξουμε χλιαρό νερό και 3 κτσ απο το αλεύρι 
  2. Θα το αφήσουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει!
  3. Σε ένα κατσαρολάκι θα ρίξουμε την σάλτσα το αλάτι την ρίγανη το ελαιόλαδο και θα το βάλουμε να βράσει για 3 λεπτά , Σ αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε και πιπέρι.
  4. Μετά από 1 ώρα θα ρίξουμε στο προζύμι 2 κτσ ελαιόλαδο 2 κτγ σιμιγδάλι ψιλό και το υπόλοιπο αλεύρι και αλάτι  ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
  5. Ρίχνουμε μια κουταλιά έξτρα ελαιόλαδο και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα
  6. Μετά απο 1 ώρα βγάζουμε την ζύμη πάνω στον πάγκο με λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε ελάχιστα  την κάνουμε 1 μπάλα και την χωρίζουμε στην μέση.
  7. Κάνουμε 2 μπαλίτσες  τις αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένες με μεμβράνη μέχρι να προθερμάνουμε τον φούρνο και να ετοιμάσουμε το ταψί!
  8. Σ αυτό το σημείο ανάβουμε τον φούρνο στους 280 βαθμούς η όσο πάει ο φούρνος  και βάζουμε ανάποδα ένα ταψί για να κάψει καλά.
  9. Μόλις είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι ψιλό πάνω στον πάγκο μας
  10. Παίρνουμε το ένα ζυμαράκι  το βάζουμε πάνω στο σιμιγδάλι και ανοίγουμε την ζύμη πατώντας απο το κέντρο  σπρώχνοντας προς τα έξω προσπαθώντας να διατηρήσουμε το εξωτερικό στεφάνι.
  11. Βάζουμε πάνω στο ταψί είτε απλό είτε με τρυπούλες ρίχνουμε πάνω την σάλτσα που ετοιμάσαμε 
  12. Ψήνουμε για 2 λεπτά στρώνουμε πρώτα τα τυριά  πάριζα μπέικον ελιές μανιτάρια και πιπεριές 
  13.  Ανοίγουμε τον φούρνο τραβάμε λίγο το ταψί προς τα έξω προσοχή μην καούμε και έπειτα βάζουμε την πίτσα πάλι προσεκτικά ! Επειδή το ταψί έχει πιάσει μεγάλη θερμοκρασία με το που ακουμπήσει πάνω στο καυτό ταψί η  πίτσα θα σοκαριστεί με εποτέλεσμα θα έχουμε ένα πολύ ωραίο ζυμάρι με φουσκάλες!
  14. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 280c για 10′ λεπτά

Οι πίτσες μας ειναι έτοιμες να τις απολαύσουμε!

Καλή σας Επιτυχία!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top