fbpx

Το δικό μου Ραβανί (Ρεβανί)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

240'

Χρόνος Αναμονής

40'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

20

Κομμάτια

Φτιάξτε και εσείς υπέροχο σιροπιαστό Ραβανί Που θα το αγαπήσετε εσείς και όλοι στην οικογένεια σας!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το σιρόπι:

  • 400 γρ νερό
  • 330 μλ ανθρακούχο νερό μαστιχόνερο
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κτσ μέλι
  • 700 γρ ζάχαρη

Για την ζύμη:

  • 200 γρ κρέμα τυρί
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 κτγ αλάτι
  • 2 βανιλίνες
  • 6 αυγά
  • 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ μπέικιν πάουντερ

Φόρμα 30 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 400 γρ νερό, 330 μλ ανθρακούχο νερό μαστιχόνερο, 1 στικ κανέλας, 1 κτσ μέλι, και 700 γρ ζάχαρη .
  2. Μόλις βράσει αποσύρουμε.
  3. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε 200 γρ τυρί κρέμα, 200 γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε 1 κτγ αλάτι, 2 βανιλίνες, 6 αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε 250 γρ ψιλό σιμιγδάλι, 100 γρ ηλιέλαιο, 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ  κοσκινισμένο, 10 γρ μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικά.
  6. Σ ένα ταψι 30 εκ. αλευροβουτυρώνουμε  και ρίχνουουμε το μείγμα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 35-40′ στους 180c
  8. Όπως είναι ζεστό ρίχνουμε με μία κουτάλα το σιρόπι (κρύο σιρόπι, ζεστό γλυκό)
  9. Το αφήνουμε 3-4 ώρες κι έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια.
  10. Το ρεβανί είναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας!

Καλή σας Επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top