10'
Χρόνος Εκτέλεσης
50'-60΄
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
17
Κομμάτια
Φτιάξτε τυρόπιτα εύκολη με αλλιώτικη τεχνική του Πάνου!!Γίνεται πανεύκολα και τρώγεται σε 5 λεπτά!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ φύλλο κρούστας
- 300 γρ γάλα
- 150 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 500 γρ τυρί φέτα
- 2 μέτρια αυγά
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1/4 κτγ πιπέρι
Για το ράντισμα
- 100 γρ σόδα
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 1 κτγ αλάτι
Για το πασπάλισμα
- Σουσάμι
Ταψί 35χ42 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε και σπάμε το τυρί φέτα με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το γάλα , τα αυγά , το στραγγιστό γιαούρτι , το μπέικεν και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την σόδα το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Ανοίγουμε 1 συσκευασία 500 γρ. φύλλο κρούστας και τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν.
- Παίρνουμε ένα ταψί 35χ42 εκ. και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Βάζουμε 4 φύλλα στον πάτο του ταψιού και τα ραντίζουμε πολύ καλά.
- Κόβουμε σε ψιλές φέτες 4 φύλλα και τα αφρατεύουμε με τα χέρια μας .
- Τα βάζουμε μέσα στο ταψί και τα ραντίζουμε.
- Προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα που ψιλοκόψαμε.
- Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα και ραντίζουμε συγχρόνως.
- Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα που έμειναν (4 )και τα διπλώνουμε προς μέσα .
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Με ένα ξυλάκι κάνουμε παντού τρύπες σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 c.
H τυρόπιτα με αλλιώτικη τεχνική είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας όλες τις ώρες της μέρας.
Καλή σας επιτυχία
Δείτε το βίντεο εδώ :
5/5